U petak, 14. decembra u prostoriji savetovališta Igrologija u Novom Sadu, održaće se radionica na kojoj će biti demonstrirana sinergija analize snova i Transakcione analize.
Analizom snova otkrivamo zagonetke koje dolaze iz nesvesnog dela ličnosti, čije razumevanje služi kao važna dopuna i korekcija našeg sveukupnog funkcionisanja a daljom analizom transakcija dobijamo širu, potpunu sliku naše unutrašnje dinamike. Kako bi svi zainteresovani učesnici imali priliku da provere da li im ovaj način rada na sebi zaista odgovara, organizujemo promotivnu radionicu koja ima za cilj da kroz praktične primere predstavi i približi ovaj metod.
Snovi su najčistiji proizvod ljudske psihe i kao takvi ukazuju na mnoge elemente psihičkog života, a onima koju tu poruku žele da čuju pomažu da poboljšaju svoje celokupno psihičko funkcionisanje. Oni otkrivaju uzroke problema, ali nude i više od toga – u njima se krije razvojni potencijal ličnosti, oni usmeravaju ka rešenju problema. Analiza snova ima zadatak da u središte terapijskog procesa smesti samog snevača i da ga usmeri pitanjima ka samostalnom otkrivanju sadržajnosti snova što vodi do potpunijih uvida u ličnost.
Transkciona analiza (TA) je teroja ličnosti i teorija komunikacije. S obzirom na to da je transakcija osnovna jedinica komunikacije, transakciona analiza je metod zasnovan na analizi poruka i transakcija. Ona nam daje predstavu o psihološkoj strukturi osobe koristeći model ego stanja i analizu transakcija. U TA postoje tri ego stanja – Roditelj, Odrasli i Dete i ona predstavljaju grupu povezanih ponašanja, misli i osećanja, jedne osobe, odnosno način na koji ljudi ispoljavaju deo svoje ličnosti u datom vremenu. Transakciona analiza nam pomaže da razumemo svoje emocije i postupke i samim tim povećamo kvalitet života.

Voditelji grupe:
Slobodan Nikolić, Diplomirani oficir Vojske Srbije, diplomirao Vojnu psihologiju, sertifikovani dubinsko-psihološki analitičar snova – terapeut (pod mentorstvom dr Ivana Nastovića). Osnivač je Centra za dubinsko-psihološko istraživanje snova IMAGO. Bavi se individualnim i grupnim psihološkim savetovanjem i terapijom odraslih osoba. Vodio je iskustvene grupe analize snova u Beogradu, Pančevu, Novom Sadu i Vukovaru.
Ana Radević, master psiholog, TA psihoterapeut pod supervizijom, trener asertivne komunikacije sa višegodišnjim iskustvom u savetovanju i psihoterapiji odraslih osoba. Jedna je od osnivača Centra Paraktika čiji je osnovni cilj razvoj i unapređenje ljudskih potencijala kroz proces edukacije, savetovanja i psihoterapije. Ima privatnu praksu u Novom Sadu.

Promotivna cena učešća je 500 dinara.

Prijava na telefon 062 288 222

Broj mesta je ograničen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *